Durabilitatea alimentației în noul context al PAC – o analiză asupra echilibrului lanțului valoric alimentar din România
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
540 49
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-20 23:02
SM ISO690:2012
RUSALI, Mirela-Adriana. Durabilitatea alimentației în noul context al PAC – o analiză asupra echilibrului lanțului valoric alimentar din România. In: Implicațiile economice și sociale ale pandemiei COVID-19:: analize, prognoze și strategii de atenuare a consecințelor, 23 octombrie 2020, Chişinău. Chişinău: Institutul Național de Cercetări Economice, 2020, pp. 178-181. ISBN 978-9975-3463-3-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Implicațiile economice și sociale ale pandemiei COVID-19: 2020
Conferința "Implicațiile economice și sociale ale pandemiei COVID-19:"
Chişinău, Moldova, 23 octombrie 2020

Durabilitatea alimentației în noul context al PAC – o analiză asupra echilibrului lanțului valoric alimentar din România

JEL: K23, P40, O5, A19

Pag. 178-181

Rusali Mirela-Adriana
 
Institutul de Economie Agrara al Academiei Romane
 
 
Disponibil în IBN: 18 decembrie 2020


Rezumat

Premizele PAC au fost profund modificate de pandemia Covid-19, evidențele recente arătând că sistemele alimentare sunt vulnerabile la șocuri precum criza sanitară indusă de coronavirus. În acest context studiul cuprinde investigații privind dezechilibre relative ale lanțului alimentar, în cazul României, rezultate ale analizei structurii valorii adăugate și implicații politice necesare pentru creșterea durabilității economiei alimentare.

Cuvinte-cheie
industria alimentară, lanţ valoric, PAC