Cercetări privind digestibilitatea substanțelor nutritive prin intermediul utilizării în alimentația tineretului porcin a concentratului proteic din pene
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
369 5
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-10 00:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
636.4 (114)
Porc. Porcine (111)
SM ISO690:2012
DANILOV, Anatolie, DONICA, Ion. Cercetări privind digestibilitatea substanțelor nutritive prin intermediul utilizării în alimentația tineretului porcin a concentratului proteic din pene. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 26-27 iunie 2019, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2020, Ediția 4, pp. 211-216. ISBN 978-9975-3382-6-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 4, 2020
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 26-27 iunie 2019

Cercetări privind digestibilitatea substanțelor nutritive prin intermediul utilizării în alimentația tineretului porcin a concentratului proteic din pene

CZU: 636.4

Pag. 211-216

Danilov Anatolie, Donica Ion
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară
 
 
Disponibil în IBN: 23 noiembrie 2020


Rezumat

The paper presents the results of the study of the digestibility of nutrients and the balance of calcium and phosphorus nitrogen using, in the diet of young pig breeding, feather-based protein concentrate. Based on the analysis of the chemical composition, it was established that the feather protein concentrate has a high nutritional value with a nitrogen content of around -75,4g/kg, crude protein- 471,02g/kg, crude fat- 57,20g/kg, crude cellulose - 14,41g/kg, non -nitrogenous extractive substances-32,70g/kg. When using in the young piglet food 5%/t protein concentrate from feathers, an average daily increase was obtained during the digestibility experiment of 617 g, with the digestibility of dry matter- 83,01%, crude protein- 73,02%, crude fat- 53,-09%, crude cellulose - 40,22%, and when using 7%/t these indices were 610 g, average daily increase, dry matter digestibility 82,67%, crude protein-72,78%, crude fat-51,03%, crude cellulose - 40,26%.

Cuvinte-cheie
feather protein concentrate, Breeding boars, Chemical composition, Digestibility, Specific consumption