Cercetări privind conţinutul în compusi polifenolici (Resveratrol si Antociani) al unor soiuri de vita de vie din regiunea viticola a Olteniei
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
394 13
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-14 15:13
SM ISO690:2012
OLTEANU, Ion, CĂPRUCIU, Ramona, CICHI, Daniela Doloris, COSTEA, Dorin Constantin, MARACINEANU, L.. Cercetări privind conţinutul în compusi polifenolici (Resveratrol si Antociani) al unor soiuri de vita de vie din regiunea viticola a Olteniei. In: Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură” : consacrat aniversării a 100 ani de la naşterea profesorului universitar Gherasim Rudi, 28-29 septembrie 2007, Chişinău. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2007, Vol. 15 (2), pp. 188-191. ISBN 978-9975-946-37-7 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”
Vol. 15 (2), 2007
Simpozionul "Realizări şi perspective în horticultură, viticultură, vinificaţie şi silvicultură”"
Chişinău, Moldova, 28-29 septembrie 2007

Cercetări privind conţinutul în compusi polifenolici (Resveratrol si Antociani) al unor soiuri de vita de vie din regiunea viticola a Olteniei


Pag. 188-191

Olteanu Ion, Căpruciu Ramona, Cichi Daniela Doloris, Costea Dorin Constantin, Maracineanu L.
 
Universitatea din Craiova
 
 
Disponibil în IBN: 8 octombrie 2020


Rezumat

The last two decades rigorous studies show a increasing of scientific research interest in viticultural and vinification area for those chemical compounds of grapes which define the characteristics of different wines categories. In order to obtain efficient and superior results it is necessary the large scale using of high performance liquid chromatography (HPLC), because of the diversity of analytical and scientifical problems. During the study year 2005 we follow out the evolution of some polyphenolic compounds (resveratrol and anthocyanins) in relation with the variety and sunlight period of time in Banu Mărăcine, Tâmbureşti şi Stârmina viticultural centers.

Cuvinte-cheie
resveratrol, antociani, cromatografie, forme izomere