Aspecte microbiologice asupra calității cărnii de pasăre comercializată în Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
549 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-02 21:01
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
619:614.31:637.54.055(478) (1)
Științe medicale. Medicină (11142)
Inspecţie şi control sanitar (92)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304)
SM ISO690:2012
GOLBAN, Rita, GOLBAN, Artur. Aspecte microbiologice asupra calității cărnii de pasăre comercializată în Republica Moldova. In: Ştiinţa Agricolă, 2020, nr. 1, pp. 173-179. ISSN 1857-0003. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3949467
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 1 / 2020 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Aspecte microbiologice asupra calității cărnii de pasăre comercializată în Republica Moldova

Microbiological aspects of the quality of poultry meat retailed in the Republic of Moldova

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3949467
CZU: 619:614.31:637.54.055(478)

Pag. 173-179

Golban Rita, Golban Artur
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 29 august 2020


Rezumat

The scientific researches reflected in this study had the purpose to analyze the microbiological aspects on the quality of the poultry meat sold in the commercial network and to interpret the indices of the surface and in-depth bacterial microflora. The quality products, which correspond to safety requirements and may be sold in the Moldovan markets, were highlighted. The saprophytic and pathogenic microflora were evaluated by bacteriological and bacterioscopic research methods. The results of the study confirmed the dominance of normal bacterial saprophytic microflora in the studied categories of poultry meat, justifying the acceptability of this product in the consumer’s food.

Cercetările ştiinţifice reflectate în acest studiu au avut ca scop analiza aspectelor microbiologice privind calitatea cărnii de pasăre dîn rețeaua comercială și interpretarea indicilor microflorei bacteriene de suprafață și profunzime. Au fost evidențiate produsele de calitate, care corespund cerințelor de siguranță alimentară și pot fi comercializate pe piețele din Republica Moldova. A fost evaluată microflora saprofită și patogenă prin metode de cercetare bacteriologică și bacterioscopică. Rezultatele studiului au confirmat dominarea microflorei saprofite bacteriene normale în categoriile de carne de pasăre studiată, justificând acceptibilitatea acestui produs alimentar în hrana consumatorului.

Cuvinte-cheie
poultry meat, Superficial microflora, In-depth microflora, Bacteria,

carne de pasăre, Microfloră superficială, Microfloră în profunzime, Bacterii