The shift from nation-states to urban areas as a new approach to addressing economic challenges (Trecerea de la conceptul de statnațiune la zonele urbane: o nouă abordare a provocărilor economice)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
420 3
Ultima descărcare din IBN:
2021-07-02 16:10
SM ISO690:2012
MAHMADBECOV, Ruslan, BENEA-POPUŞOI, Elina. The shift from nation-states to urban areas as a new approach to addressing economic challenges (Trecerea de la conceptul de statnațiune la zonele urbane: o nouă abordare a provocărilor economice). In: Simpozion ştiinţific al tinerilor cercetători , Ed. 18, 19-20 iunie 2020, Chişinău. Chişinău Republica Moldova: Departamentul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2020, Ediţia 18, pp. 220-223. ISBN 978-9975-75-975-5..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Simpozion ştiinţific al tinerilor cercetători
Ediţia 18, 2020
Simpozionul "Simpozion ştiinţific al tinerilor cercetători"
18, Chişinău, Moldova, 19-20 iunie 2020

The shift from nation-states to urban areas as a new approach to addressing economic challenges (Trecerea de la conceptul de statnațiune la zonele urbane: o nouă abordare a provocărilor economice)

JEL: R13, R58

Pag. 220-223

Mahmadbecov Ruslan, Benea-Popuşoi Elina
 
Academy of Economic Studies of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 5 august 2020


Rezumat

Odată cu schimbările ce au loc în lumea contemporană, în special ceea ce privește urmărirea unei dezvoltări economice și creșterii calității vieții, este vital de a sesiza importața orașelor, crearea și administrarea eficientă a zonelor urbane ca un concept nou pentru depășirea provocărilor economice. Cercetarea vizează analiza abordărilor cu privire la conceptele de stat-națiune și zone urbane, atât la nivel mondial, cât și la nivel regional pe exemplul Uniunii Europene. În baza studiilor teoretice și empirice, se urmărește evaluarea importanței orașelor per ansamblu și a orașelor mari, cu accent pe modelul optimizării procesului de gestionare și administrare a acestora în contextul provocărilor de ordin economic. Astfel, zonele urbane devin puncte de concentrare și verigi componente de bază ale economiei, care, dezvoltate și administrate eficient cu perspective de lungă durată, pot fi aliniate la cele mai înalte standarde până la modelul de „Smart City”.

Cuvinte-cheie
stat-naţiune, Zone Urbane, Provocări Economice, orașe, Regiuni Metropolitane, Clustere Economice, Efectul Împrumutului de Rang, Economii de Localizare, avantaj competitiv, productivitate, inovaţie