Cercetarea spectrofotometrică a unor compuşi polifenolici din florile de gălbenele, Calendula officinalis
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
594 24
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 10:29
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
543.4 (73)
Metode de analiză spectrală. Metode de analiză optică (68)
SM ISO690:2012
CALMUŢCHI, Lidia, MELENTIEV, Eugenia, LUPULEAC, Dinu. Cercetarea spectrofotometrică a unor compuşi polifenolici din florile de gălbenele, Calendula officinalis. In: Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă: consacrată jubileului "90 de ani ai Facultăţii Biologie şi Chimie, 21-22 martie 2020, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2020, Vol.2, pp. 85-90. ISBN 978-9975-76-308-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă
Vol.2, 2020
Conferința "Instruire prin cercetare pentru o societate prosperă"
Chişinău, Moldova, 21-22 martie 2020

Cercetarea spectrofotometrică a unor compuşi polifenolici din florile de gălbenele, Calendula officinalis

CZU: 543.4

Pag. 85-90

Calmuţchi Lidia, Melentiev Eugenia, Lupuleac Dinu
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
 
Disponibil în IBN: 20 iulie 2020


Rezumat

O gamă largă de acţiune farmacologică a florilor de Calendula officinalis se datorează conţinutului unor substanţe biologic active esenţiale cum ar fi carotenoidele, flavonoidele, saponinele şi polizaharidele. În lucrare se propune un punct de vedere privitor la identificarea unor compuşi polifenolici sub formă de flavonoide şi carotenoide şi determinarea spectrofotometrică a conţinutului lor în florile de Calendula officinalis, din familia Asteraceae.

A wide range of pharmaceutical effects of Calendula officinalis flowers is due to the content of such important biologically active compounds as carotenoids, flavonoids, saponins and polyzaccharides. The article sets forth the point of view of phytochemical research and spectrophotometric determination of the sum of carotenoids and flavonoids in the flowers of the Calendula officinalis – a famous plant in the Asteraceae family.