Valorificarea calității uleiului extras din semințe de struguri cu aplicare în cosmetică
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
685 19
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-10 10:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8.07-035.85:613.49 (1)
Viticultură. Viță de vie. Vii (624)
Igienă personală. Îmbrăcăminte (4)
SM ISO690:2012
MELENTIEV, Eugenia, CALMUŢCHI, Lidia, PITUȘCAN, Doina. Valorificarea calității uleiului extras din semințe de struguri cu aplicare în cosmetică. In: Acta et commentationes (Ştiinţe Exacte și ale Naturii), 2020, nr. 1(9), pp. 64-69. ISSN 2537-6284. DOI: https://doi.org/10.36120/2587-3644.v9i1.64-69
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Acta et commentationes (Ştiinţe Exacte și ale Naturii)
Numărul 1(9) / 2020 / ISSN 2537-6284 /ISSNe 2587-3644

Valorificarea calității uleiului extras din semințe de struguri cu aplicare în cosmetică

Valorization of quality of oil extracted from grape seeds with application in cosmetics production

DOI:https://doi.org/10.36120/2587-3644.v9i1.64-69
CZU: 634.8.07-035.85:613.49

Pag. 64-69

Melentiev Eugenia, Calmuţchi Lidia, Pitușcan Doina
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
 
Disponibil în IBN: 16 iulie 2020


Rezumat

Uleiul extras din semințele de struguri prezintă subprodus bogat în substanțe nutritive, compuși polifenolici, acizi grași, vitamine, minerale, care au însemnătate esențială în dezvoltarea industriei farmaceutice, cosmetice și alimentare. În articol se descrie compoziția uleiului extras din semințele de struguri, soiul Isabella și evaluarea unor compuși valoroși cu proprietăți antioxidante.

The oil extracted from the grape seeds can be a by-product for wine, rich in nutrients, polyphenol compounds, fatty acids, vitamins, minerals, which have an essential role in the cosmetics, alimentation and pharmaceutical industries. The article describes the composition of the oil extracted the grape seeds, Isabella variety, and the evaluation of its valuable compounds with seeds, Isabella variety, and the evaluation of its valuable with antioxidant properties.

Cuvinte-cheie
semințe din struguri, ulei de struguri, acizi grași, subproduse vinicole, compuși polifenolici, creme bio, spectroscopie IR,

seed oil, fatty acids, wine by-products, polyphenolic compounds, organic creams, infrared spectroscopy, quality indices