Articolul precedent |
Articolul urmator |
619 19 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-01 12:00 |
SM ISO690:2012 TABUNȘCIC, Olga. Tendinţe actuale de dezvoltare a alimentaţiei publice în Republica Moldova şi în alte ţări. In: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional, 21-22 septembrie 2017, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Complexul Editorial INCE, 2017, Vol.2, pp. 190-194. ISBN 978-9975-3171-6-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional Vol.2, 2017 |
||||||
Conferința "Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional" Chişinău, Moldova, 21-22 septembrie 2017 | ||||||
|
||||||
JEL: L83, M10 | ||||||
Pag. 190-194 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt expuse trăsăturile distinctive de organizare a proceselor tehnologice din întreprinderile de alimentaţie din Republica Moldova şi din străinătate. Sunt identificate tendinţele de dezvoltare a pieţei serviciilor de alimentaţie publică din ţară şi din unele ţări dezvoltate economic. Se menţionează, că în străinătate, întreprinderile din domeniul vizat, se organizează pe principii de divizare profundă a funcțiilor de producție și vânzare a produselor finite, majoritatea unităţilor funcţionează pe semipreparate şi produse cu un grad înalt de pregătire, care sunt furnizate de industria alimentară sau de întreprinderi specilizate pe fabricarea semipreparatelor, pe când în Republica Moldova aproape toate întreprinderile, funcționează pe materii prime, procesul tehnologic a cărora include: prelucrarea materiilor prime şi producerea semipreparatelor, fabricarea producţiei culinare, organizarea consumului şi comercializarea producţiei culinare finite. Complexitatea activităților de producție, precum și o mulțime de variaţii moderne de circulație a preparatelor de la producător la consumator, necesită o căutare permanentă a modalităților de soluţionare eficientă. Analiza efectuată ne-a demonstrat că situația se complică prin prezența pe piața alimentației publice a unui număr mare de formate, tipuri și subtipuri de unităţi. |
||||||
Cuvinte-cheie alimentaţie publică, piaţă, întreprinderi, tendinţe, dezvoltare, organizare, foodservice, Market, trends, food business, development, organization |
||||||
|