Influența adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaților reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
591 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-12 20:52
SM ISO690:2012
ȚURCANU, Angela, TURCULEȚ, Nadejda. Influența adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaților reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 1-3 aprilie 2020, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2020, Vol.1, pp. 435-436. ISBN 978-9975-45-633-3 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2020
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 1-3 aprilie 2020

Influența adaosului de pudre de cătină albă asupra proprietaților reologice ale aluatului de făină de grâu cu gluten slab


Pag. 435-436

Țurcanu Angela, Turculeț Nadejda
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 iunie 2020


Rezumat

În lucrarea dată s-a cercetat influența concentratelor de pudră de cătină albă 1%, 2% și 3% asupra proprietăților reologice ale aluatului din făină de grâu cu gluten slab.S -a constatat ca prezența acizlori organici și fibrelor solubile din fructe de cătină a influențat pozitiv proprietățile reologice ale aluatului. La adiționarea pudrei cu concentrația de 3% presiunea maximă a crescut de 1,39 ori, extensibilitatea s-a mărit de 1,3 ori și indice de umflare de 1,1 ori. Făina de grâu cu gluten slab fortificată cu pudră de cătină poate fi recomandată pentru fabricația produselor făinoase.

Cuvinte-cheie
făină de grâu, cătină albă, Gluten, proprietăți reologice