Compoziţia aminoacizilor în proteinele cărnii şi ficatului bovinelor afectate de echinococoză / hidatidoza
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
538 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-18 15:04
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
619:614.31:637.5'62.045 (1)
Științe medicale. Medicină (11142)
Inspecţie şi control sanitar (92)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (304)
SM ISO690:2012
CERCEL, Ilie, TOMŞA, Mihail, DUMITRIU, Antonina, NAFORNIŢA, Nicolae. Compoziţia aminoacizilor în proteinele cărnii şi ficatului bovinelor afectate de echinococoză / hidatidoza. In: Medicină veterinară: Lucrări ştiinţifice, 3 octombrie 2014, Chişinău. Chişinău Republica Moldova: Centrul editorial UASM, 2014, Vol.40, pp. 190-192. ISBN 978-9975-64-263-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Medicină veterinară
Vol.40, 2014
Simpozionul "40 ani de învăţământ superior medical veterinar în Republica Moldova"
Chişinău, Moldova, 3 octombrie 2014

Compoziţia aminoacizilor în proteinele cărnii şi ficatului bovinelor afectate de echinococoză / hidatidoza

CZU: 619:614.31:637.5'62.045

Pag. 190-192

Cercel Ilie, Tomşa Mihail, Dumitriu Antonina, Naforniţa Nicolae
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 22 mai 2020


Rezumat

Researches on cattle have shown that the amino acid composition of meat and liver proteins of beef cattle affected by echinococcus changes insignificantly. Qualitative changes have been observed in the content of some amino acids. The content of threonine lecithin, serine, tyrosine, glutamine decreases, but the content of methionine and arginine increases.

Cuvinte-cheie
aminoacid, Echicoccus, Meat and liver