Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
560 12
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-03 20:24
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.85 (29)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (94)
SM ISO690:2012
GOLUBI, Roman, IORGA, Eugen, GĂINĂ, Boris. Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 5-6(59-60), pp. 27-31. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 5-6(59-60) / 2015 / ISSN 1857-3142

Fabricarea produselor nonalcoolice din struguri nematuraţi

CZU: 664.85

Pag. 27-31

Golubi Roman1, Iorga Eugen1, Găină Boris2
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Academia de Ştiinţe a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2020


Rezumat

În raport sunt expuse procedeele de fabricare a unor produse nonalcoolice din struguri nematuraţi (preponderent de specia Vitis labrusca) recoltaţi la diferite etape de coacere – sucuri acide (acre) şi acidulanţi naturali. Pentru fiecare grup de produse sunt stabiliţi indicii tehnici esenţiali: conţinutul de substanţe uscate solubile, aciditatea titrabilă şi coraportul glucide/ aciditate. În baza acidulanţilor produşi conform unei tehnologii specifi ce şi a matricelor din fructe şi legume sunt propuse reţete de fabricare a unei game de produse, care prevede substituirea totală a acidulanţilor tradiţionali (acizii acetic şi citric) cu cei obţinuţi din struguri. Investigaţiile respective au fost precedate de studiul metabolismului principalilor nutrienţi pe perioada de maturare a strugurilor.

Cuvinte-cheie
produse nonalcoolice, sucuri cu aciditate moderată, acidulanți naturali.