Raportul diferitor forme ale antocienilor în vinurile roşii obţinute din soiuri autohtone
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
524 6
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-23 23:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222.251 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
RUSU, Emilian, OBADĂ, Leonora, GROSU (COVALCIUC), Olga, SCORBANOVA, Elena, RÎNDA, Parascovia. Raportul diferitor forme ale antocienilor în vinurile roşii obţinute din soiuri autohtone. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 3(57), pp. 30-34. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(57) / 2015 / ISSN 1857-3142

Raportul diferitor forme ale antocienilor în vinurile roşii obţinute din soiuri autohtone

CZU: 663.222.251

Pag. 30-34

Rusu Emilian, Obadă Leonora, Grosu (Covalciuc) Olga, Scorbanova Elena, Rînda Parascovia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2020


Rezumat

It was found that red wines from indigenous varieties diff er the anthocyanin profi le relative to classic varietal wines. Local wines are distinguished and compared to control sample, with a percentage ratio between diff erent groups of anthocyanins. Indigenous varietal wines prevail glycosidic forms of anthocyanins, when the one obtained from the classic variety, the proportion of the acylated anthocyanins is higher.

Cuvinte-cheie
red wine, local varieties, free and acylated anthocyanins, anthocyanins glycosides, the percentage ratio