Utilizarea Chitosanului la limpezirea musturilor
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
544 17
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-28 23:37
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.2.252.3 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
NEMŢEANU, Silvia. Utilizarea Chitosanului la limpezirea musturilor. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2015, nr. 2(56), pp. 33-36. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(56) / 2015 / ISSN 1857-3142

Utilizarea Chitosanului la limpezirea musturilor

CZU: 663.2.252.3

Pag. 33-36

Nemţeanu Silvia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 15 aprilie 2020


Rezumat

It was conducted a research in the use of chitosan in settling wort. In this way was determined the dose by treating the wine with chitosan, which is 0.5 to 1.0 g / dm3. The results of research proved that chitosan used for settling allows to obtain perfectly clarifi ed musts, the treatment does not adversely aff ect the fermentation process and greatly improved organoleptic qualities of wines.

Cuvinte-cheie
chitosan, settling, Must, clarified