IDSI a devenit abonat ARDI, HINARI, OARE și AGORA | Instrument Bibliometric National
Închide

IDSI a devenit abonat ARDI, HINARI, OARE și AGORA

Pentru facilitarea accesului cercetătorilor membri ai rețelei ACADEMICA la diverse resurse informaționale, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a devenit abonat la cele 4 programe din cadrul Research4Life - HINARI, AGORA, OARE și ARDI. Scopul programului Research4Life este de a reduce decalajul de cunoștințe între țările cu venituri mari și cele cu venituri medii și mici, prin asigurarea accesului la prețuri rezonabile la rezultatele cercetărilor științifice.

 

Research4Life este numele colectiv al celor 4 programe - HINARI, AGORA, OARE și ARDI - care oferă țărilor în curs de dezvoltare acces liber sau la costuri reduse la conținuturile științifice și academice online.

 

Bibliotecile și instituțiile eligibile, cât și utilizatorii acestora beneficiază de:

 

Acces online la aproximativ 77.000 de reviste științifice internaționale, cărți și baze de date
• Articole full-text, care pot fi descărcate
• Căutare după cuvânte-cheie, subiect, autor sau limbă
• Resurse disponibile în mai multe limbi

 

AGORA - Access to Global Online Research in Agriculture - oferă acces la o bibliotecă digitală remarcabilă cu colecții în domeniul produselor alimentare, agriculturii, științelor mediului și științelor sociale conexe. AGORA oferă acces la aproximativ 6.500 de reviste cheie și 22.000 de cărți, pentru peste 3.000 de instituții din peste 115 țări.

 

Peste 6.000 de instituții publice din peste 115 de țări eligibile s-au înregistrat pentru programul HINARI - Access to Research in Health Programme - care oferă acces la aproximativ 14.000 de reviste (în 30 de limbi diferite), 53.000 de cărți electronice și aproximativ 105 alte resurse informaționale în domeniul biomedical.

 

ARDI - Access to Research for Development and Innovation - oferă acces pentru peste 900 de instituții la aproximativ 8.000 de reviste, 20.000 de cărți electronice și 15 alte resurse informaționale.

 

OARE - Online Access to Research in the Environment - oferă acces la peste 10.000 de reviste, 21.000 cărți electronice și altele 55 de resurse informaționale într-o gamă largă de discipline, legate de mediului ambiant, inclusiv zoologia, botanica, ecologia, chimia mediului, geologia, hidrologia, oceanografia, meteorologia, geografia, ingineria mediului, energia și multe altele.

 

Accesul la resursele științifice din cadrul AGORA, HINARI, OARE și ARDI se realizează prin autentificare cu datele de acces. Cercetătorii instituțillor din cadrul rețelei ACADEMICA pot obține datele de acces de la administrația instituției.

 

Pentru mai multe detalii, accesați AICI.