Comportamentul alimentar zilnic în relație cu personalitățile accentuate: studiu de caz la o populație reprezentativă din România
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
665 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-11 12:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
613.2(498) (4)
Dietetics. Nutrition principles applied to feeding and foods (181)
SM ISO690:2012
PETRESCU, Cristina. Comportamentul alimentar zilnic în relație cu personalitățile accentuate: studiu de caz la o populație reprezentativă din România. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 208-211. ISSN 1729-8687.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873

Comportamentul alimentar zilnic în relație cu personalitățile accentuate: studiu de caz la o populație reprezentativă din România

Eating behavior related to strong personalities: case-study in a representative population from Romania

Пищевое поведение, связанное с акцентуированными личностями: тематическое исследование в репрезентативной популяции из Румынии

CZU: 613.2(498)

Pag. 208-211

Petrescu Cristina
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babes“, Timişoara
 
 
Disponibil în IBN: 30 martie 2020


Rezumat

În studiul efectuat mi-am propus să investighez comportamentul alimentar al studenților în relație cu personalitățile accentuate. Materialul a fost reprezentat de un eșantion format din 1364 de studenți (60,7% femei și 39,3% bărbați), cu aplicarea a două chestionare: unul pentru comportamentul alimentar și chestionarul ”Personalități accentuate”. Două personalități accentuate au fost relevante în relația cu servirea sau nu a micului dejun: II – hiperexactă și, respectiv, IV – nestăpânită. În concluzie este sugerată existența unei relații comportament alimentar – personalități accentuate.

In the performed study I aimed at investigating students` eating behavior related to strong personalities. h e material consisted on a sample formed by 1364 students (60,7% female and 39,3% male) applying two questionnaires: one for eating behavior and the questionnaire ”Strong Personalities”. Two strong personalities were revealed as being in relation to having or no having the breakfast: II – hyperexact and IV – unruly, respectively. In conclusion, a relation eating behavior – strong personalities is suggested.

В проведенном исследовании автор стремился исследовать пищевое поведение студентов, связанное с акцентуированными личностями. Материал состоял из выборки, составленной из 1364 студентов (60,7% женщин и 39,3% мужчин), заполнивших две анкеты: одну для пищевого поведения и анкету «Акцентуированные личности». Были выявлены две акцентуированные личности, имеющие или не имеющие завтрак: II – сверхточный и IV – недисциплинированный, соответственно. В заключение, предполагается связь между пищевым поведением и сильными личностями.

Cuvinte-cheie
comportament alimentar, personalități accentuate,

eating behavior, strong personalities,

пищевое поведение, акцентуированные личности