Asigurarea inofensivităţii lanţului alimentar prin implementarea ISO 22000:2018 în cadrul întreprinderilor din Republica Moldova
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
725 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-17 19:41
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
614.31(478) (3)
Sanitary inspection and control (92)
SM ISO690:2012
ŢURCAN, Iuliu. Asigurarea inofensivităţii lanţului alimentar prin implementarea ISO 22000:2018 în cadrul întreprinderilor din Republica Moldova. In: Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională, 2020, nr. 1(119), pp. 26-28. ISSN 1810-6455. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3692635
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională
Numărul 1(119) / 2020 / ISSN 1810-6455

Asigurarea inofensivităţii lanţului alimentar prin implementarea ISO 22000:2018 în cadrul întreprinderilor din Republica Moldova

Ensuring the Safety of the Food Chain by Implementing ISO 22000:2018 in the Enterprises of the Republic of Moldova

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3692635
CZU: 614.31(478)

Pag. 26-28

Ţurcan Iuliu
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 9 martie 2020


Rezumat

Creşterea ofertei de alimente, combinată cu introducerea de noi tehnologii alimentare, creează necesitatea unui control riguros asupra inofensivităţii produselor alimentare. Sporirea numărului de agenţi economici în domeniul alimentar duce la creşterea riscurilor legate de siguranţa alimentelor. Astfel, siguranţa alimentelor poate fi demonstrată numai prin implementarea şi menţinerea în bună funcţionare a unui sistem de management al siguranţei alimentelor conform cerinţelor standardului internaţional ISO 22000:2018, care trebuie să fie parte componentă a oricărei organizaţii din lanţul alimentar.

An increased supply of food, combined with the introduction of new food technologies, creates the need for rigorous control of the harmlessness of food products. The increase of the number of economic agents in the food field, working in both production and services, increases the risks related to food safety. Thus, food safety can only be demonstrated by the implementation and maintenance of the food safety management system in accordance with the requirements of the international standard ISO 22000:2018, which must be a part of any organization in the food chain.

Cuvinte-cheie
siguranța alimentelor, standard internaţional 22000, lanţ alimentar, HACCP, risc,

Food safety, Food chain, international standard 22000, HACCP, Risk