Valorificarea laptelui de capră în iaurt
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
575 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-02 17:02
SM ISO690:2012
CUȘMENCO, Tatiana. Valorificarea laptelui de capră în iaurt. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 488-491. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Valorificarea laptelui de capră în iaurt


Pag. 488-491

Cușmenco Tatiana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 28 ianuarie 2020


Rezumat

Laptele de capră reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru nutriția umană, care are o caracteristică distinctă, cum ar fi compoziția chimică, mărimea structurii miceliilor de cazeină și a globulelor de grăsime. Aceste particularități ai laptelui de capră sunt responsabile pentru formarea aromei unice și a texturii. În plus, produsele lactate din lapte de capră prezintă o duritate mai scăzută, aderență, consistență, stabilitate și o tendință mai mare de a prezenta o sinereză decât produsele din lapte de vacă.

Cuvinte-cheie
lapte de capră, lapte de vacă, iaurt, fermentare, indici de calitate, analiza sensorială

Google Scholar Export

<meta name="citation_title" content="Valorificarea laptelui de capră &icirc;n iaurt">
<meta name="citation_author" content="Cușmenco Tatiana">
<meta name="citation_publication_date" content="2019">
<meta name="citation_collection_title" content="Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor">
<meta name="citation_volume" content="Vol.1">
<meta name="citation_firstpage" content="488">
<meta name="citation_lastpage" content="491">
<meta name="citation_pdf_url" content="https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/488-491_2.pdf">