Valorificarea laptelui de capră în iaurt
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
584 18
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-02 17:02
SM ISO690:2012
CUȘMENCO, Tatiana. Valorificarea laptelui de capră în iaurt. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 488-491. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Valorificarea laptelui de capră în iaurt


Pag. 488-491

Cușmenco Tatiana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 28 ianuarie 2020


Rezumat

Laptele de capră reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru nutriția umană, care are o caracteristică distinctă, cum ar fi compoziția chimică, mărimea structurii miceliilor de cazeină și a globulelor de grăsime. Aceste particularități ai laptelui de capră sunt responsabile pentru formarea aromei unice și a texturii. În plus, produsele lactate din lapte de capră prezintă o duritate mai scăzută, aderență, consistență, stabilitate și o tendință mai mare de a prezenta o sinereză decât produsele din lapte de vacă.

Cuvinte-cheie
lapte de capră, lapte de vacă, iaurt, fermentare, indici de calitate, analiza sensorială

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Cușmenco, T.</dc:creator>
<dc:date>2019</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>Laptele de capră reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru nutriția umană, care are o caracteristică distinctă, cum ar fi compoziția chimică, mărimea structurii miceliilor de cazeină și a globulelor de grăsime. Aceste particularități ai laptelui de capră sunt responsabile pentru formarea aromei unice și a texturii. &Icirc;n plus, produsele lactate din lapte de capră prezintă o duritate mai scăzută, aderență, consistență, stabilitate și o tendință mai mare de a prezenta o sinereză dec&acirc;t produsele din lapte de vacă.</p></dc:description>
<dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor (Vol.1) 488-491</dc:source>
<dc:subject>lapte de capră</dc:subject>
<dc:subject>lapte de vacă</dc:subject>
<dc:subject>iaurt</dc:subject>
<dc:subject>fermentare</dc:subject>
<dc:subject>indici de calitate</dc:subject>
<dc:subject>analiza sensorială</dc:subject>
<dc:title>Valorificarea laptelui de capră &icirc;n iaurt</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>