Articolul precedent |
Articolul urmator |
678 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-10 20:16 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.222 (34) |
Wine. Winemaking. Oenology (442) |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, BOSTAN, Victor, CHIOSA, Nicolae, MORARI, Boris, STOLEICOVA (VASIUCOVICI), Svetlana, CICHIR, Liudmila. Noi procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci cu conținut avansat de substanțe biologic active. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 47, pp. 281-284. ISBN 978-9975-64-296-5. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor Vol. 47, 2018 |
|
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor" Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018 | |
|
|
CZU: 663.222 | |
Pag. 281-284 | |
Descarcă PDF | |
Rezumat | |
În lucrare sunt prezentate rezultatele studiului deferitor procedee tehnologice de fabricare a vinurilor roșii seci asupra conținutului de substanțe biologic active. A fost demonstrat că în procesul de maturare a strugurilor soiurilor roșii are loc creșterea concentrațiilor de substanțe biologic active în vinurile roșii seci. Creșterea duratei de fermentare-macerare în procesul tehnologic de fabricare a vinurilor roșii seci contribuie la sporirea conținutului de proantocianidine. |
|
Cuvinte-cheie soiuri roșii de struguri, substanțe fenolice, proantocianidine, resveratrol, quercitină, rutina, acid ascorbic, acid galic, fermentare-macerare, vin tânăr |
|
|