Particularităţile spectrului aminoacizilor liberi din serul şobolanilor cu tipul hiperstenic întreţinuţi cu diferite raţii
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
809 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-06 21:26
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
599.32:591.53 (2)
Mammalia (Mammals) (162)
General zoology (264)
SM ISO690:2012
STRUTINSCHI, Tudor, GARAEVA, Svetlana, POSTOLATI, Galina, CIOCHINĂ, Mariana, POLEACOVA, Lilia, STROCOVA, Valentina. Particularităţile spectrului aminoacizilor liberi din serul şobolanilor cu tipul hiperstenic întreţinuţi cu diferite raţii. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2019, nr. 1(121), pp. 100-102. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 1(121) / 2019 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Particularităţile spectrului aminoacizilor liberi din serul şobolanilor cu tipul hiperstenic întreţinuţi cu diferite raţii

Features of spectrum of free amino acids in the blood serum  of the rats of hypersthenic type, contained on different rations

CZU: 599.32:591.53

Pag. 100-102

Strutinschi Tudor, Garaeva Svetlana, Postolati Galina, Ciochină Mariana, Poleacova Lilia, Strocova Valentina
 
Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie
 
 
Disponibil în IBN: 31 august 2019


Rezumat

Identificarea structurii optime a rațiilor și evaluarea biologică a acestora este un element important în sistemul de alimentaţie în raport cu tipul de constituție. În lucrare sunt prezentate rezultatele influenței raţiilor cu diferite structuri calorice pentru tipul hiperstenic asupra formării potențialului antioxidant al organismului și metabolismului intermediar al aminoacizilor.

The search for the optimal structure of rations and their biological assessment are important elements in the nutritional system in accordance with the type of constitution. The paper presents the results of the influence of various caloric structures of rations for the hypersthenic type on the formation of the antioxidant potential of the organism and the intermediate metabolism of amino acids.

Cuvinte-cheie
structura raţiei, aminoacizi liberi, tip hiperstenic, organism, metabolism,

structure of ration, free amino acids, hypersthenic type, organism, metabolism