Efectul fertilizantului MICROCOM-T şi suspensiilor bacteriene (Azotobacter chroococcum, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida) asupra sfeclei de zahăr în funcţie de condiţiile de umiditate a solului
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
608 4
Ultima descărcare din IBN:
2022-09-26 10:27
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
633.63:581.192 (1)
Sugar and starch plants (49)
Plant physiology (526)
SM ISO690:2012
LISNIC, Stelian, LEMANOVA, Natalia, COREŢCAIA, Iulia. Efectul fertilizantului MICROCOM-T şi suspensiilor bacteriene (Azotobacter chroococcum, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida) asupra sfeclei de zahăr în funcţie de condiţiile de umiditate a solului. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 21-22 iunie 2019, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipogr. „Indigou Color”, 2019, Ediția 3, pp. 168-174. ISBN 978-9975-3316-1-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 3, 2019
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 21-22 iunie 2019

Efectul fertilizantului MICROCOM-T şi suspensiilor bacteriene (Azotobacter chroococcum, Bacillus subtilis, Pseudomonas putida) asupra sfeclei de zahăr în funcţie de condiţiile de umiditate a solului

CZU: 633.63:581.192

Pag. 168-174

Lisnic Stelian, Lemanova Natalia, Coreţcaia Iulia
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 23 august 2019


Rezumat

The activity of nitrate reductase decreased and the activity of peroxidase and proline content in sugar beet leaves increased under water stress conditions. Plant foliar treatment with Microcom-T fertilizer and bacterial suspensions Azotobacter chroococcum, Bacillus subtilis and Pseudomonas putida led to a more stable level of nitrate reductase activity and decreased proline content in leaves under stressed water conditions. Sugar content in sugar beet roots under influence of Microcom-T and bacterial suspensions in both soil moisture conditions increased within the range of 0,5-0,9%.

Cuvinte-cheie
sugar beet, water stress, proline, nitrate reductase, peroxidase, Microcom-T, bacterial suspensions