Identificarea și caracteristica principalelor direcții de perfecționare a activității de aplicare a dreptului de către autoritățile publice
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
570 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-20 11:55
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
342.9:35.07 (5)
Electoral law. Voting. Electoral systems (1224)
Public administration. Government. Military affairs (2622)
SM ISO690:2012
MANŢUC, Elena. Identificarea și caracteristica principalelor direcții de perfecționare a activității de aplicare a dreptului de către autoritățile publice. In: Revista de Filosofie, Sociologie şi Ştiinţe Politice, 2019, nr. 2(180), pp. 112-129. ISSN 1957-2294.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Filosofie, Sociologie şi Ştiinţe Politice
Numărul 2(180) / 2019 / ISSN 1957-2294

Identificarea și caracteristica principalelor direcții de perfecționare a activității de aplicare a dreptului de către autoritățile publice

The identification and essence of the main improvement directions in law enforcement activity by the public authorities

CZU: 342.9:35.07

Pag. 112-129

Manţuc Elena
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 8 august 2019


Rezumat

Eficiența activității de aplicare a dreptului este un principal indicator al organizării și funcționării autorităților publice. În scopul sporirii acesteia, este important de a evidenția direcțiile de perfecționare a activității de aplicare a normelor juridice de către autoritățile publice. Identificarea direcțiilor respective, determinarea factorilor ce contribuie la o modernizare în organizarea și funcționarea autorităților publice, îndeosebi în realitățile Republicii Moldova, ne orientează spre implementarea teoretică, dar mai ales practică a unei activități eficiente de aplicare a dreptului manifestată de către autoritățile publice. Este necesar de a cunoaște care metode și mijloace vor determina rezultatul maxim raportat la un volum minim de resurse consumate.

The efficiency of law enforcement activity is a key indicator of the organization and functioning of public authorities. It is important to identify the directions for improving the enforcement of legal norms by public authorities, in order to increase it. Identifying the respective directions, determining the factor contributes to modernization in the organization and functioning of public authorities, especially in the realities of the Republic of Moldova. It orientates towards the theoretical implementation but especially the practice of an effective law enforcement activity manifested by the public authorities. It is necessary to know which methods and means will determine the maximum result co-assigned to a minimum amount of resources consumed.

Cuvinte-cheie
aplicarea dreptului, eficienţă, normă juridică, modernizare, eroare, factori, subiecți de aplicare a dreptului,

application of the law, efficiency, legal norm, modernization, error, factors, subjects of law enforcement