Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
746 61 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-25 15:10 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.6/.7 (3) |
Baking. Bread. Flour confectionery (72) |
Cereal technology. Flour and corn milling. Grain processing (150) |
SM ISO690:2012 POPEL, Svetlana, DRAGANOVA, Elena, CROPOTOVA, Janna, PÎRGARI, Elena. Fibrele alimentare utilizate pentru fabricarea produselor funcţionale. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 3(63), pp. 35-38. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 3(63) / 2016 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.6/.7 | ||||||
Pag. 35-38 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Au fost stabilite principalele grupuri de fi bre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale, şi prezentată clasifi carea acestora. De asemenea, a fost argumentat rolul fi brelor alimentare pentru menţinerea şi fortifi carea sănătăţii populaţiei, prezentate normele zilnice de consum recomandate de organizaţiile internaţionale, inclusiv Uniunea Europeană. În baza literaturii studiate au fost reliefate direcţiile de utilizare a fi brelor alimentare în calitate de ingredient funcţional cu proprietăţi profi lactice, stabilit sortimentul produselor alimentare, tipurile fi brelor alimentare şi dozele acestora. Totodată, au fost determinate criteriile ştiinţifi ce de fortifi care a produselor alimentare cu ingrediente fi ziologic-funcţionale, cantitatea utilizabilă reieşind din doza zilnică recomandată (DZR), stabilită conform Regulamentelor sanitare şi Recomandărilor metodice în vigoare. |
||||||
|