Fibrele alimentare utilizate pentru fabricarea produselor funcţionale
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
746 61
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-25 15:10
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.6/.7 (3)
Baking. Bread. Flour confectionery (72)
Cereal technology. Flour and corn milling. Grain processing (150)
SM ISO690:2012
POPEL, Svetlana, DRAGANOVA, Elena, CROPOTOVA, Janna, PÎRGARI, Elena. Fibrele alimentare utilizate pentru fabricarea produselor funcţionale. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 3(63), pp. 35-38. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(63) / 2016 / ISSN 1857-3142

Fibrele alimentare utilizate pentru fabricarea produselor funcţionale

Dietary fiber used to produce functional products

CZU: 664.6/.7

Pag. 35-38

Popel Svetlana, Draganova Elena, Cropotova Janna, Pîrgari Elena
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 18 iunie 2019


Rezumat

Au fost stabilite principalele grupuri de fi bre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale, şi prezentată clasifi carea acestora. De asemenea, a fost argumentat rolul fi brelor alimentare pentru menţinerea şi fortifi carea sănătăţii populaţiei, prezentate normele zilnice de consum recomandate de organizaţiile internaţionale, inclusiv Uniunea Europeană. În baza literaturii studiate au fost reliefate direcţiile de utilizare a fi brelor alimentare în calitate de ingredient funcţional cu proprietăţi profi lactice, stabilit sortimentul produselor alimentare, tipurile fi brelor alimentare şi dozele acestora. Totodată, au fost determinate criteriile ştiinţifi ce de fortifi care a produselor alimentare cu ingrediente fi ziologic-funcţionale, cantitatea utilizabilă reieşind din doza zilnică recomandată (DZR), stabilită conform Regulamentelor sanitare şi Recomandărilor metodice în vigoare.