Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
648 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-10-27 09:33 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
[613.2:612.398.192]:599.323.4 (1) |
Dietetics. Nutrition principles applied to feeding and foods (181) |
Physiology. Human and comparative physiology (725) |
Mammalia (Mammals) (162) |
SM ISO690:2012 POLEACOVA, Lilia, CIOCHINĂ, Mariana. Particularităţile modificării conţinutului aminoacizilor liberi în sânge la şobolanii maturi și senili hrăniți cu diferite raţii în asociere cu efortul fizic. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2018, nr. 3(336), pp. 45-54. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | ||||||
Numărul 3(336) / 2018 / ISSN 1857-064X | ||||||
|
||||||
CZU: [613.2:612.398.192]:599.323.4 | ||||||
Pag. 45-54 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt descrise particularităţile modificării conţinutului aminoacizilor liberi în sânge la şobolanii maturi și senili alimentați cu conţinut diferit al componentelor constituente ale raţiei în asociere cu efortul fizic forţat. Impactul efortului fizic dinamic forțat asupra șobolanilor de vârstă matură și senilă se manifestă diferit asupra conținutului aminoacizilor liberi în ser și eritrocite: în eritrocite, structura rației alimentare, vârsta animalului și efortul fizic provoacă scăderea pool-ului și grupelor funcționale ale aminoacizilor; în ser, schimbările corespunzătoare ale acestora depind de vârstă, de structura rației și de efortul fizic dinamic forțat. |
||||||
Cuvinte-cheie raţie alimentară, şobolani maturi, şobolani senili, efort fizic, componente constituente, aminoacizi liberi, grupe funcționale., food ration, mature rats, senile rats, physical effort, Nutrients, free amino acids, functional groups., рацион питания, зрелые крысы, старые крысы, физическая нагрузка, нутриенты, свободные аминокислоты, функциональные группы. |
||||||
|