Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
848 34 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-06 09:29 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
579.67:663/664-022 (1) |
Applied microbiology (368) |
Industrial microbiology. Industrial mycology. Zymurgy, fermentation industry. Beverage industry. Stimulant industry (593) |
Production and preservation of solid foodstuffs (1472) |
SM ISO690:2012 GHENDOV-MOŞANU, Aliona, POPESCU, Liliana, LUNG, Ildico, OPRIȘ, Ocsana-Ileana, SORAN, Maria-Loredana, STURZA, Rodica. Utilizarea extractului de păducel pentru fabricarea cremei de brânză funcționale. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 4(51), pp. 45-51. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(51) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 579.67:663/664-022 | ||||||
Pag. 45-51 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Au fost obținute probe de cremă de brânză cu adaos de 1,1% extract hidroalcoolic și 2,2 % extract liposolubil din fructe de păducel. Conținutul de substanțe biologic active în extractele hidroalcoolice şi liposolubile păstrează principiile active ale fructelor din care au fost pregătite. Atât extractele hidroalcoolice, cât și liposolubile de fructe de păducel au îmbunătățit caracteristicile senzoriale ale cremei de brânză, au contribuit la menținerea valorii pH/acidității titrabile în perioada de păstrare, acționând drept agent natural de conservare a produsului; au redus numărul total de germeni, datorită compușilor bioactivi cu efect antimicrobian prezenți în extracte. Procentul de inhibare a radicalilor liberi (DPPH) în crema de brânză cu extract hidroalcoolic este de 6,8 ori mai mare decât în proba-martor. Astfel, crema de brânză cu extracte din fructe de păducel are calități excelente și prezintă valoare biologică sporită. |
||||||
Cuvinte-cheie cremă de brânză, extract de păducel, compuşi bioactivi, calitate, in vitro., in vitro., cheese cream, hawthorn extract, bioactive compounds, Quality |
||||||
|