Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
761 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-27 21:37 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
330.567.222 (3) |
National property. National assets. Social product. Balance of the economy. Estimation of national product (217) |
SM ISO690:2012 ŞCERBACOV, Elena. Analiza consumului de produse alimentare de origine vegetală . In: Analele Institutului Naţional de Cercetări Economice, 2018, nr. 1, pp. 13-17. ISSN 1857-3630. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Analele Institutului Naţional de Cercetări Economice | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1857-3630 /ISSNe 1857-3630 | ||||||
|
||||||
CZU: 330.567.222 | ||||||
JEL: L60, L66, P46. | ||||||
Pag. 13-17 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Pentru asigurarea securității alimentare este necesar de a satisface nivelul accesului fizic la alimente, dar și a celui economic. Prezenta lucrare are drept scop analiza consumului de produse alimentare de origine vegetală pe cap de locuitor, pe calorii și factori nutritivi. În procesul investigației au fost utilizate metodele analizei, sintezei și comparației, iar baza informațională au constituit-o lucrările recente din domeniu, precum și datele statistice ale BNS. Rezultatele obținute arată că atât în mediul urban, cât și în cel rural consumul de pâine și produse de panificație, ulei vegetal, zahăr și produse de cofetărie, legume și bostănoase, fructe și pomușoare s-a majorat în anul 2017 față de anii precedenți. De asemenea, a crescut și consumul de calorii de origine animalieră, de proteine și lipide în această perioadă în mediul urban și în cel rural. Această majorare se datorează creșterii efectivului de păsări, iepuri de casă și caprine în perioada analizată. Creșterea consumului de glucide pe cap de locuitor în perioada analizată s-a produs pe baza creșterii volumului producției obținute de grâu, fructe sămânțoase și sâmburoase, nucifere, pomușoare, struguri de masă, precum și a mierii de albine în cadrul întreprinderilor agricole și gospodăriilor țărănești. |
||||||
Cuvinte-cheie consum, produse alimentare, calorii, proteine, lipide, glucide., consumption, Food, calories, proteins, lipids, carbohydrates. |
||||||
|