Acţiunea diverselor raţii alimentare asupra procesului de multiplicare a streptococilor intestinali
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
726 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-06 20:24
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
612.3:579.86 (1)
Physiology. Human and comparative physiology (719)
Classification and systematics of microorganisms (183)
SM ISO690:2012
BOGDAN, Victoria, STRUTINSCHI, Tudor, TIMOŞCO, Maria, VELCIU, Aliona, STROCOVA, Valentina. Acţiunea diverselor raţii alimentare asupra procesului de multiplicare a streptococilor intestinali. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2018, nr. 1(111), pp. 26-30. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 1(111) / 2018 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Acţiunea diverselor raţii alimentare asupra procesului de multiplicare a streptococilor intestinali

The action different food rations on the multiplication process of intestinal streptococcus

CZU: 612.3:579.86

Pag. 26-30

Bogdan Victoria, Strutinschi Tudor, Timoşco Maria, Velciu Aliona, Strocova Valentina
 
Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al AŞM
 
Disponibil în IBN: 29 septembrie 2018


Rezumat

În mod experimental, atât în condiţiii in vitro, cât şi in vivo, a fost dovedită acţiunea benefică sau prebiotică a variantei cu numărul 5 a raţiilor alimentare, elaborate în premieră în cadrul Institutului de Fiziologie şi Sanocreatologie, asupra procesului de multiplicare şi dezvoltare a streptococilor intestinali din genul Enterococcus, în special, E. faecium, care prezintă un interes major pentru menținerea sănătății tubului digestiv, precum şi pentru industria farmaceutică

Experimentally under in vitro and in vivo conditions, the beneficial or prebiotic action of the 5th version of food rations developed for the first time at the Institute of Physiology and Sanocreatology on the process of multiplication and development of streptococci intestinal species of the genus Enterococcus, particularly E.faecium, which are of major interest in maintaining the health of the digestive tract as well as for the pharmaceutical industry.  

Cuvinte-cheie
acţiune prebiotică, proces de multiplicare, industrie farmaceutică.,

raţie alimentară, streptococi intestinali, tub digestiv