Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
758 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-01-23 15:01 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
614.253.1:713.6:637.5 (1) |
Public and professional organization of health (873) |
Physical planning. Regional, town and country planning. Landscapes, parks, garden (185) |
Produce of domestic (farmyard) animals and game (304) |
SM ISO690:2012 PÎNZARU, Iurie. Rolul medicului de familie în promovarea sănătăţii la locul de muncă din întreprinderile de prelucrare a cărnii. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2018, nr. 1-2(75-76), pp. 117-119. ISSN 1729-8687. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină | ||||||
Numărul 1-2(75-76) / 2018 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873 | ||||||
|
||||||
CZU: 614.253.1:713.6:637.5 | ||||||
Pag. 117-119 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol, pentru prima dată în Republica Moldova sunt prezentate rezultatele studiului prin chestionare al cunoştinţelor medicilor de familie privind promovarea sănătăţii la locul de muncă din întreprinderile de prelucrare a cărnii, angajaţii cărora sunt deserviţi după principiul de sector de către aceşti medici. S-a constatat că 51,4% din medicii de familie chestionaţi din spaţiul urban, comparativ cu 48,6% din spaţiul rural, au cunoştinţe mai aprofundate în promovarea sănătăţii la locul de muncă, în prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile legate de locul de muncă de la întreprinderile de prelucrare a cărnii. Datele obţinute arată necesitatea elaborării şi implementării unui modul de pregătire teoretică a medicilor de familie în promovarea sănătăţii la locul de muncă. |
||||||
Cuvinte-cheie promovarea sănătăţii la locul de muncă, medic de familie, factori de risc profesionali, întreprinderi de prelucrare a cărnii |
||||||
|