Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
909 30 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-13 16:28 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
396.1(498)(091) (1) |
Cultural anthropology. Ethnography. Customs. Manners. Traditions. Way of life (2217) |
SM ISO690:2012 PARFENTIE, Raluca. Femeia consumată și femeia care consumă. Două paradoxuri gastronomice în România interbelică. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 1(48), pp. 132-138. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 1(48) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 396.1(498)(091) | ||||||
Pag. 132-138 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Alimentele pot umple stomacul, cauzвnd modificări corporale, dar pot, de asemenea, hrăni gвndurile oamenilor, schimbвndu-le viziunea despre lume. Pornind de la două paradoxuri existente оn Romвnia interbelică și anume că femeile ar trebui să gătească, dar să nu mănвnce, și că o gospodină bună nu trebuie neapărat să fie pricepută оntr-ale bucătăriei, studiul de față оncearcă să demonstreze că hrana a jucat un rol important în societate, modificвnd atвt stilul de viață al romвnilor interbelici, cвt și modul acestora de a se raporta la propriul corp. Un fenomen care a dus, în cele din urmă, la transformarea corpului consumator într-un corp menit să fie consumat.. |
||||||
Cuvinte-cheie hrană, conserve, femeie, corp, dietă, reclamă, privire masculină, România interbelică. |
||||||
|