Femeia consumată și femeia care consumă. Două paradoxuri gastronomice în România interbelică
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
909 30
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-13 16:28
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
396.1(498)(091) (1)
Cultural anthropology. Ethnography. Customs. Manners. Traditions. Way of life (2217)
SM ISO690:2012
PARFENTIE, Raluca. Femeia consumată și femeia care consumă. Două paradoxuri gastronomice în România interbelică. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 1(48), pp. 132-138. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 1(48) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Femeia consumată și femeia care consumă. Două paradoxuri gastronomice în România interbelică

The consumed woman and the woman who consumes. Two culinary paradoxes in interwar Romania

CZU: 396.1(498)(091)

Pag. 132-138

Parfentie Raluca
 
Universitatea din Bucureşti
 
 
Disponibil în IBN: 14 mai 2018


Rezumat

Alimentele pot umple stomacul, cauzвnd modificări corporale, dar pot, de asemenea, hrăni gвndurile oamenilor, schimbвndu-le viziunea despre lume. Pornind de la două paradoxuri existente оn Romвnia interbelică și anume că femeile ar trebui să gătească, dar să nu mănвnce, și că o gospodină bună nu trebuie neapărat să fie pricepută оntr-ale bucătăriei, studiul de față оncearcă să demonstreze că hrana a jucat un rol important în societate, modificвnd atвt stilul de viață al romвnilor interbelici, cвt și modul acestora de a se raporta la propriul corp. Un fenomen care a dus, în cele din urmă, la transformarea corpului consumator într-un corp menit să fie consumat..  

Food fills the stomach and changes the body, but it can also fill people’s thoughts, changing views and beliefs. Starting from two paradoxes in Interwar Romania, that women should cook but they don’t have to eat and that a good housewife doesn’t necessarily have to know how to cook, this study argues that food has played an important social role, transforming the way in which people looked at life and their bodies. A phenomenon that eventually led to the transformation of the body that is consuming into a body designed to be consumed.

Cuvinte-cheie
hrană, conserve, femeie, corp, dietă, reclamă,

privire masculină, România interbelică.