Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
837 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-07-18 12:29 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.8.039:633.17/.18 (1) |
Preservation of organic edible substances. Candying, crystallizing. Sterilization. Pasteurization. Canning. Freeze-drying. Preservation of plant, vegetable products (95) |
Cereals. Grain crops (678) |
SM ISO690:2012 LUPAŞCO, Andrei, DODON, Adelina. Aplicarea microundelor la uscarea sorizului prin metoda convectivă. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 1(48), pp. 36-40. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 1(48) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.8.039:633.17/.18 | ||||||
Pag. 36-40 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Sunt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind uscarea crupelor de soriz prin metoda convectivă, precum și prin metoda combinată, folosindu-se curenţi de frecvenţă supraоnaltă. Sunt calculate caracteristicile cinetice ale procesului de uscare: vitezele şi constantele în prima şi-n a doua perioadă. S-a demonstrat că suprapunerea microundelor reduce durata uscării şi consumul de energie. |
||||||
Cuvinte-cheie crupe de soriz, caracteristici cinetice ale procesului de uscare, microunde., uscare, instalație de uscare |
||||||
|