Aplicarea microundelor la uscarea sorizului prin metoda convectivă
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
837 11
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-18 12:29
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8.039:633.17/.18 (1)
Preservation of organic edible substances. Candying, crystallizing. Sterilization. Pasteurization. Canning. Freeze-drying. Preservation of plant, vegetable products (95)
Cereals. Grain crops (678)
SM ISO690:2012
LUPAŞCO, Andrei, DODON, Adelina. Aplicarea microundelor la uscarea sorizului prin metoda convectivă. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 1(48), pp. 36-40. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 1(48) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Aplicarea microundelor la uscarea sorizului prin metoda convectivă

The application of microwaves for the convective drying method of soriss croup

CZU: 664.8.039:633.17/.18

Pag. 36-40

Lupaşco Andrei, Dodon Adelina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 14 mai 2018


Rezumat

Sunt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind uscarea crupelor de soriz prin metoda convectivă, precum și prin metoda combinată, folosindu-se curenţi de frecvenţă supraоnaltă. Sunt calculate caracteristicile cinetice ale procesului de uscare: vitezele şi constantele în prima şi-n a doua perioadă. S-a demonstrat că suprapunerea microundelor reduce durata uscării şi consumul de energie.

In this work the results of the experimental research of soriss croup drying process by means of the convection method and the combining method with using super high – Frequency Currents (SFC) fields have been presented. There have also been calculed the drying process kinetic characteristics: velocities and velocity constants in 1st and 2nd periods. As the result there has been conclude that the SFC fields overlap shortens the duration of drying process and the energy expenditures are reduced.

Cuvinte-cheie
crupe de soriz, caracteristici cinetice ale procesului de uscare, microunde.,

uscare, instalație de uscare