Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1120 36 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-14 22:07 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
543.06:577.13:674.8 (1) |
Analytical chemistry (319) |
Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics (664) |
Timber and woodworking industry (13) |
SM ISO690:2012 LUPAŞCU, Tudor, ŢÎMBALIUC, Nina, LUPAŞCU, Lucian. Obţinerea şi caracterizarea compuşilor bioactivi extraşi din produse vegetale forestiere. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2017, nr. 4(47), pp. 45-51. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(47) / 2017 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 543.06:577.13:674.8 | ||||||
Pag. 45-51 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările au avut scopul de a stabili condiţiile optime de extragere a compuşilor bioactivi din rumeguș de stejar şi coajă de stejar (produse secundare ale întreprinderilor de prelucrare a lemnului) şi de a-i caracteriza (studiul proprietăţilor fizico-chimice şi microbiologice). Procesul de extracţie din produsele vegetale cercetate s-a realizat prin metoda statică (macerare timp de 24 de ore) şi metoda de tratare cu ultrasunet (timp de 30 de minute şi 60 de minute) conform raportului produs vegetal–solvent (masă/volum ) 1:10 şi 1:5. Extracția s-a realizat la o temperatură controlată în trei etape consecutive pentru fiecare metodă, folosind în calitate de solvent etanolul de 50% și de 70%. Conținutul total de compuși polifenolici (CTCF) s-a determinat prin metoda Folin-Ciocalteu, parţial modificată. Au fost investigate proprietățile antioxidante și activitatea antimicrobiană a extractelor obţinute |
||||||
Cuvinte-cheie rumeguş de stejar, coajă de stejar, proprietăţi microbiologice., extracţie, compuşi bioactivi |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-59445</doi_batch_id> <timestamp>1713501669</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>idsi@asm.md</email_address> </depositor> <registrant>Academia de Ştiinţe a Moldovei</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”</full_title> <issn media_type='print'>18570461</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2017</year> </publication_date> <issue>4(47)</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Obţinerea şi caracterizarea compuşilor bioactivi extraşi din produse vegetale forestiere</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Tudor</given_name> <surname>Lupaşcu</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Nina</given_name> <surname>Ţîmbaliuc</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Lucian</given_name> <surname>Lupaşcu</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2017</year> </publication_date> <pages> <first_page>45</first_page> <last_page>51</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>