Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1067 89 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-24 17:51 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664:547.97 (1) |
Production and preservation of solid foodstuffs (297) |
Organic chemistry (484) |
SM ISO690:2012 GHENDOV-MOŞANU, Aliona. Utilizarea coloranţilor naturali în industria alimentară. In: Meridian Ingineresc, 2017, nr. 3, pp. 26-35. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 3 / 2017 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 664:547.97 | ||||||
Pag. 26-35 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Prezenta lucrare include noţiuni generale privind coloranţii naturali care pot substitui coloranţii sintetici la obţinerea produselor alimentare. Sunt caracterizaţi patru tipuri de pigmenţi naturali de colorare (clorofilele, caratenoidele, antocianii şi betanina) şi influenţa factorilor fizici la stabilitatea acestora. Sunt expuse diferite posibilităţi de înlocuire a coloranţilor sintetici cu cei naturali în fabricaţia produselor alimentare. |
||||||
|