Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
729 17 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-07 12:39 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
631.522:633.35:575 (1) |
Agricultural operations (1219) |
Forage plants except grasses (119) |
General genetics. General cytogenetics (426) |
SM ISO690:2012 CELAC, Valentin. Particularităţile biologice, genetice şi ameliorative ale lintei (Lens culinaris Medik.). In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2017, nr. 1(44), pp. 58-61. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | |||||
Numărul 1(44) / 2017 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | |||||
|
|||||
CZU: 631.522:633.35:575 | |||||
Pag. 58-61 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
Evaluated were morphological and biological features, inheritance and variability of the principal productivity character of lentil varieties Aurie and Verzuie. The initial breeding material was produced by induced mutagenesis with gamma radiation and individual selection. The varieties Aurie and Verzuie are highly productive, of superior quality and exhibit high resistance to various biotic and abiotic factors. |
|||||
Cuvinte-cheie linte, biologie, variabilitate genetică, ameliorare, soiuri, productivitate, rezistenţă |
|||||
|