Considerații privind revocarea ofertei cu termen expres de opțiune
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
860 3
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-02 09:28
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
347.447(478) (3)
Commitments. Contractual liabilities. Bonds. Contracts. Agreements (457)
SM ISO690:2012
BÎTCA, Ion, DOGA, Anatolie. Considerații privind revocarea ofertei cu termen expres de opțiune. In: Revista Naţională de Drept, 2016, nr. 12(194), pp. 32-37. ISSN 1811-0770.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Naţională de Drept
Numărul 12(194) / 2016 / ISSN 1811-0770 /ISSNe 2587-411X

Considerații privind revocarea ofertei cu termen expres de opțiune
CZU: 347.447(478)

Pag. 32-37

Bîtca Ion, Doga Anatolie
 
Universitatea de Studii Europene din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 12 ianuarie 2017


Rezumat

Potrivit legislației în vigoare, oferta de a contracta cu termen expres de opțiune nu va putea fi revocată înăuntrul acestui termen, deși principiul care se degajă este cel al revocabilității ofertei de a contracta. Ipoteza prevăzută de C. civil, când oferta de a contracta va putea fi revocată, nu satisface pe deplin regimul juridic al instituției revocării. În ce ne privește, din punctul de vedere al instituțiilor dreptului civil, considerăm că oferta de a contracta, chiar și cu termen expres de opțiune, va putea fi revocată înainte de acceptarea ei de către destinatar. Totuși, revocarea ofertei cu termen de opțiune va putea fi realizată, dar numai cu respectarea unor limite, altele decât cele care sunt dictate de existența factorului termen inserat în ofertă.

Selon la législation, l'offre de contracter avec l'option de terme express ne peut être révoqué dans cette période, bien que le principe que résulte est la révocabilité de l'offre. Lʼhipotèse prevu de C. civile quand l'offre de contrat peut être révoqué ne peut pas satisfaire pleinnement le régime juridique de l'institution de la révocation. Nous considérons que l’offre de contrat même avec le terme dʼoption peut être révoquer avant lʼacception du destinataire. Cependant la révocabilité de l’offre avec le terme express d’option peut être révoquer seulement avec la respectation de certaines limites, autres que celles qui sont dictées par l’existence du terme inséré dans l’offre.

Cuvinte-cheie
ofertă cu termen expres de opțiune, revocabilitatea ofertei, a încheia contract, circumstanțe economice,

regim juridic, ofertant, destinatar