Actualitatea studiului laptelui de capră ca sursă de izolare a tulpinilor de bacterii lactice
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
962 36
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-29 17:36
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
579.64:637.146:636.39 (1)
Applied microbiology (366)
Produce of domestic (farmyard) animals and game (297)
Small ruminants (65)
SM ISO690:2012
BOGDAN-GOLUBI, Nina, RUDIC, Valeriu, COEV, Ghenadii. Actualitatea studiului laptelui de capră ca sursă de izolare a tulpinilor de bacterii lactice. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2016, nr. 3(330), pp. 150-156. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 3(330) / 2016 / ISSN 1857-064X

Actualitatea studiului laptelui de capră ca sursă de izolare a tulpinilor de bacterii lactice
CZU: 579.64:637.146:636.39

Pag. 150-156

Bogdan-Golubi Nina1, Rudic Valeriu2, Coev Ghenadii1
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 26 decembrie 2016


Rezumat

Lucrarea de faţă a fost efectuată în scopul studierii laptelui de capră ca sursă naturală de izolare a tulpinilor de bacterii lactice cu proprietăţi biotehnologice importante pentru industria alimentară. Deoarece laptele de capră ca substrat nutritiv diferă de laptele de vacă după raportul componenţilor, valoarea biologică, indicii fizico-chimici, apare necesitatea de izolare din microflora spontană a laptelui de capră a culturilor pure de bacterii lactice, studierea şi selectarea tulpinilor cu proprietăţi biotehnologice importante.

Cuvinte-cheie
lapte de capră,

tulpini de bacterii lactice, proprietăţi biotehnologice