Inopopozabilitatea faţă de terţi a situaţiei juridice reale în cazul simulaţiei
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
675 2
Ultima descărcare din IBN:
2022-03-29 19:31
SM ISO690:2012
BÎTCA, Ion, CURARARI, V.. Inopopozabilitatea faţă de terţi a situaţiei juridice reale în cazul simulaţiei. In: Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Studii Europene din Moldova, 2012, nr. I-a, pp. 14-28. ISSN 2435-1114.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale Universităţii de Studii Europene din Moldova
Numărul I-a / 2012 / ISSN 2435-1114

Inopopozabilitatea faţă de terţi a situaţiei juridice reale în cazul simulaţiei

Pag. 14-28

Bîtca Ion1, Curarari V.2
 
1 Universitatea de Studii Europene din Moldova,
2 Ministerul Afacerilor Interne, Republica Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 23 noiembrie 2016


Rezumat

Simulaţiea este o manifestare a teoriei aparenţei. Terţele persoane nu vor contracta de căt în considerarea acestei aparenţe, care din punctul lor de vedere reprezintă o realitate juridică. Terţele persoane au dreptul de a căuta realitatea sub această aparenţă – uzînd de acţiunea în declararea simulaţiei. Buna-credinţă constituie şi o condiţie pentru ca terţul să aibă prevalenţă în a invoca actul public faţă de terţul de rea-credinţă, cu excepţia situaţiei cînd calitatea de creditor chirografar a fost dobîndită înainte de încheierea simulaţiei, cînd pentru motivele arătate va avea întîetate terţul de rea-credinţă.

La théorie de la simulation est une manifestation de l'apparence. Les tiers ne rétrécit pas que considérer ces apparitions, qui, à leur avis est un fait juridique. Les tiers ont le droit de regarder la réalité en apparence - uzînd d'action en déclarant simulation. La bonne foi est une condition que la tierce partie ont une prévalence publiquement opposer au troisième acte de mauvaise foi, sauf si le statut de créancier non garanti a été acquis avant la fin de la simulation, lorsque pour des raisons données sera la troisième întîetate du parti de mauvaise foi