Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
736 10 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-04-10 15:30 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
581.151:634.8 (1) |
Plant physiology (526) |
Viticulture. Grape vines. Vineyards (624) |
SM ISO690:2012 ALEXANDROV, Eugeniu. Concentraţia resveratrolilor în sucul bacelor hibrizilor interspecifici de viţă-devie în raport cu speciile sălbatice. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2016, nr. 2(329), pp. 48-54. ISSN 1857-064X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii | ||||||
Numărul 2(329) / 2016 / ISSN 1857-064X | ||||||
|
||||||
CZU: 581.151:634.8 | ||||||
Pag. 48-54 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
La crearea varietăţilor noi de viţă-de-vie, atât prin metoda hibridării interspecifice, cât şi celei intraspecifice, este foarte important a se ţine cont de concentraţia compuşilor chimici din bace, cum ar fi resveratrolii, care asigură rezistenţa plantelor la anumiţi factori ai mediului ambiant. Analiza comparativă a concentraţiei de resveratroli în sucul bacelor viţei-de-vie sălbatice şi în bacele varietăţilor obţinute în rezultatul hibridării, a relevat faptul, că în sucul bacelor viţei-de-vie sălbatice conţinutul de resveratroli este aproximativ de două ori mai mare în comparaţie cu varietăţile generaţiilor obţinute în rezultatul hibridării. Deci, odată cu crearea a noi generaţii de viţă-de-vie, îndepărtândune de la speciile sălbatice, concentraţia resveratrolilor în sucul bacelor de viţă-de-vie este în descreştere. |
||||||
Cuvinte-cheie viţă de pădure, soiuri de viţă-de-vie, bacă, resveratrol |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-47018</doi_batch_id> <timestamp>1713380225</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>idsi@asm.md</email_address> </depositor> <registrant>Institutul de Zoologie al AŞM</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii</full_title> <issn media_type='print'>1857064X</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2016</year> </publication_date> <issue>2(329)</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Concentraţia resveratrolilor în sucul bacelor hibrizilor interspecifici de viţă-devie în raport cu speciile sălbatice</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Eugeniu</given_name> <surname>Alexandrov</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2016</year> </publication_date> <pages> <first_page>48</first_page> <last_page>54</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>