Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1404 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-02 19:04 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.8:634.51 (1) |
Preservation of organic edible substances. Candying, crystallizing. Sterilization. Pasteurization. Canning. Freeze-drying. Preservation of plant, vegetable products (94) |
Nuts (62) |
SM ISO690:2012 GROSU, Carolina. Walnut (Juglans Regia L.) halva. In: Meridian Ingineresc, 2014, nr. 4, pp. 61-63. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 4 / 2014 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 664.8:634.51 | ||||||
Pag. 61-63 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Halva din miez de nuci (Juglans Regia L.) A fost studiat procesul de obţinere a halvalei din nucă. În calitate de materii prime pentru pregătirea
halvalei au servit miezul de nuci parțial degresat Cogălnicenu, zahărul şi apa. Rezultatul cercetărilor constă în perfecţionarea tehnologiei de fabricare a halvalei prin reducerea procedeelor şi excluderea procesului de adaos în masa pregătită a uleiului. Halvaua din miez de nuci obţinută v-a fi de calitate superioară cu valoarea biologică deosebită şi sigură pentru consum, prin procesarea materiei prime – fruct de nucă Juglans regia L. |
||||||
|