Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
922 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-12-02 08:51 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
665.32:634.57 (1) |
Oils. Fats. Waxes. Adhesives. Gums. Resins (111) |
Nuts (62) |
SM ISO690:2012 TATAROV, Pavel, POPOVICI, Cristina. Evolution of fatty acids and peroxides content in walnut oil (Juglans regia L.) during storage. In: Meridian Ingineresc, 2014, nr. 4, pp. 46-50. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 4 / 2014 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 665.32:634.57 | ||||||
Pag. 46-50 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Nucul este o cultură de importanță economică mare pentru industria alimentară. Un obiectiv major în producția nucilor este de a găsi o metodă adecvată pentru a stabiliza lipidele acestora. Scopul acestui studiu a fost de a evalua influența tehnologiei de fabricare și timpului de depozitare asupra indicilor de calitate privind stabilitatea oxidativă a uleiului de nuci. Evaluarea hidrolitică a fost efectuată prin determinarea indicelui de acid și acumularea produșilor primari ai oxidării prin măsurarea indicelui de peroxid. Probele de ulei de nuci presat la rece au fost examinate imediat după presare până la 180 de zile de depozitare. Datele obţinute sunt menite sa ajute de a descrie mecanismul de oxidare a uleiului de nuci presat la rece. |
||||||
|