Particularităţi în structura agenţilor cauzali ai infecţiilor septico-purulente de profil traumatologic în funcţie de categoria de vârstă a pacienţilor
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
842 2
Ultima descărcare din IBN:
2021-06-25 11:22
SM ISO690:2012
SPĂTARU, Diana. Particularităţi în structura agenţilor cauzali ai infecţiilor septico-purulente de profil traumatologic în funcţie de categoria de vârstă a pacienţilor. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2013, nr. 2(14), pp. 37-41. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 2(14) / 2013 / ISSN 1857-1719

Particularităţi în structura agenţilor cauzali ai infecţiilor septico-purulente de profil traumatologic în funcţie de categoria de vârstă a pacienţilor

Pag. 37-41

Spătaru Diana
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 23 ianuarie 2014


Rezumat

Studiul este adresat particularităților structurii agenților cauzali a infecțiilor septico-purulente de la pacienții din staționarele de profil ortopedo-traumatologic. Cuprinde 1269 pacienți de la care au fost decelate 2013 tulpini de microorganisme. Este confirmat fenomenul polietiologic. Structura microorganismelor decelate variază în funcție de categoria de vîrstă a pacienților, s-a constatat că în grupele de vîrstă tînără predomină tulpinile grampozitive, iar în grupele de vîrstă înaintată - cele gramnegative și fungii. Deasemenea a fost demonstrat că asociațiile de microorganisme predomină la persoanele de vârstă înaintată, în timp ce la pacienții de vârstă tînără predomină monoculturile.

The study is addressed the structural features of the causative agent of septico-purulent infections in patients from the hospital of traumatology. Included 1269 patients that were found 2013 strains of microorganisms. Is confirmed polyetiologic phenomenon. Microorganisms structure detected varies depending on the age group of patients, it was found that younger age groups are predominant gram-positive strains, and the advanced age groups the gram-negative bacteria and fungus. It was also demonstrated that associations of microorganisms prevalent in the older people, while younger patients aged monocultures prevail.