The Experience of Teaching for Diversity in an Academic French Environment – The University of Strasbourg
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
2135 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-13 16:10
SM ISO690:2012
PRICOPE, Mihaela. The Experience of Teaching for Diversity in an Academic French Environment – The University of Strasbourg. In: La Francopolyphonie, 2012, nr. 1(7), pp. 289-294. ISSN 1857-1883.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
La Francopolyphonie
Numărul 1(7) / 2012 / ISSN 1857-1883

The Experience of Teaching for Diversity in an Academic French Environment – The University of Strasbourg

Pag. 289-294

Pricope Mihaela
 
University Politehnica of Bucharest
 
 
Disponibil în IBN: 8 decembrie 2013


Rezumat

Prezentul articol se structurează pe baza experienţei personale a autoarei în cadrul uni stagiu doctoral la Universitatea din Strasbourg. Franţa este una dintre ţările care s-a preocupat de domeniul interculturalului, ea însăşi având o experienţă bogată a emigrării. Dorim să menţionăm un aspect foarte important şi anume că în Universitatea din Strasbourg nu există clase uniculturale şi că în general în nici o instituţie de învăţământ din Franţa nu existî, deoarece Franţa este o ţară multiculturală. Interesul nostru se concentreazî asupra oportunităţilor de formare pe care Universitatea din Strasbourg le oferă studenţilor străini pentru a le facilita drumul către o bună adaptare culturală, atât în mediul academic cât ăi în societatea franceză. În acest sens s-au înfiinţat Centre de Resurse Lingvistice care propun o strategie de învăţare combinată (blended learning) şi de autonomie în învăţare.

Cet article s’appuie sur l'expérience personnelle de 'auteur dans le cadre d’un stage de doctorat à l'Université de Strasbourg. La France est un des pays qui s’est préoccupé de l’interculturel, ayant lui-même une riche expérience de migration. Nous voulons mentionner un aspect très important, le fait que dans l'Université de Strasbourg il y a que de classes interculturelles et nous pensons qu’on peut remarquer cette situation dans tous les établissements éducatifs en France, parce que la France est un pays multiculturel. Notre intérêt se concentre sur les possibilités de formation que l'Université de Strasbourg offre aux étudiants étrangers pour faciliter la voie vers une bonne adaptation culturelle dans le milieu universitaire aussi bien que dans la société française. À cet égard on a créé des Centres de Ressources en Langues, qui proposent une stratégie inspirée par „blended learning” (l'étude mélangée) et par l’autonomie dans l'étude.

Cuvinte-cheie
interculturel, diversité,

étudiants étrangers, formation.,

communication