Metode rapide de detectare a tulpinilor de salmonella în prelevate (Revista literaturii)
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1018 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-30 11:47
SM ISO690:2012
BALAN, Greta, BURDUNIUC (POPA), Olga, COJOCARU, Radu. Metode rapide de detectare a tulpinilor de salmonella în prelevate (Revista literaturii) . In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2012, nr. 2(13), pp. 71-74. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 2(13) / 2012 / ISSN 1857-1719

Metode rapide de detectare a tulpinilor de salmonella în prelevate (Revista literaturii)

Pag. 71-74

Balan Greta1, Burduniuc (Popa) Olga2, Cojocaru Radu2
 
1 Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“,
2 Centrul Naţional de Sanătate Publică
 
 
Disponibil în IBN: 15 decembrie 2013


Rezumat

Rapid methods of detection of Salmonella strains in samplers The genus Salmonella contains only two species, but includes around 2500 serovars, many of which can cause human illness, often food borne. Traditional detection and confirmation methods of Salmonella are long established and typically take 3-5 days to obtain a result. For this reason a substantial number of alternative rapid screening methods have been developed to produce results more quickly. Rapid detection and confirmation methods are widely available and are capable of reducing detection times to 48 hours or less.

Genul Salmonella conţine numai două specii, dar include în jur de 2500 de serovariante, multe dintre care poat provoca boli umane, deseori alimentare. Metodele tradiţionale de detectare şi confirmare a salmonelelor sânt de durată şi de obicei necesită 3-5 zile pentru a obţine rezultatul. Din acest motiv, pentru a primi rezultate mai rapide, au fost elaborate un număr substanţial de metode alternative rapide. Metodele rapide de detectare şi confirmare sânt disponibile pe scară largă şi sânt capabile de a reduce timpul de detectatre până la 48 de ore şi mai puţin.

Cuvinte-cheie
metode rapide,

Salmonella spp.,

toxiinfecţii alimentare