Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri chardonnay și pinot
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
289 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-26 14:39
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.26:577.152 (1)
Wine. Winemaking. Oenology (442)
Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics (664)
SM ISO690:2012
NETREBA, Natalia, BOEŞTEAN, Olga, GUREV, Angela, DRAGANCEA, Veronica. Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri chardonnay și pinot . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 341-342.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri chardonnay și pinot

Comparative characteristic of the physico-chemical properties of chardonnay and pinot grape seeds

CZU: 663.26:577.152

Pag. 341-342

Netreba Natalia, Boeştean Olga, Gurev Angela, Dragancea Veronica
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 24 octombrie 2022


Rezumat

Scopul cercetărilor a fost de a studia caracteristicile fizico-chimice ale semințelor de struguri. Au fost studiate probe semințe de struguri din soiurile Chardonnay și Pinot cultivate în Republica Moldova. Au fost determinate umiditatea, conținutul de cenușă, aciditatea, conținutul de ulei, cantitatea totală de polifenoli. Umiditatea semințelor a variat între 4-5,73%, conținutul de cenușă - în medie 3%, aciditatea titrabilă - 1,2 și 2%, conținutul de ulei - 13,5-25%, conținutul de polifenol - 108-153 mgGAE/g. Cercetările au fost efectuate în conformitate cu metode standardizate. Toate datele au fost prelucrate statistic. Cecetările vor determina direcția viitoare a utilizării semințelor în industria alimentară.

The aim of the research was to study the physico-chemical characteristics of grape seeds. Grape seed samples from Chardonnay and Pinot varieties grown in the Republic of Moldova were studied. Moisture, ash content, acidity, oil content, total amount of polyphenols were determined. Seed moisture varied between 4-5.73%, ash content - on average 3%, titratable acidity - 1.2 and 2%, oil content - 13.5-25%, polyphenol content - 108-153 mgGAE /g. Research was conducted in accordance with standardized methods. All data were statistically processed. Research will determine the future direction of seed use in the food industry

Cuvinte-cheie
struguri, aciditate, proprietăţi, polifenoli, ulei,

grapes, Acidity, properties, polyliphenols, oil