Articolul precedent |
Articolul urmator |
289 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-26 14:39 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.26:577.152 (1) |
Wine. Winemaking. Oenology (442) |
Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics (664) |
SM ISO690:2012 NETREBA, Natalia, BOEŞTEAN, Olga, GUREV, Angela, DRAGANCEA, Veronica. Caracteristica comparativa a proprietaților fizico-chimice ai semințelor de struguri chardonnay și pinot . In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 341-342. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
||||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: 663.26:577.152 | ||||||
Pag. 341-342 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Scopul cercetărilor a fost de a studia caracteristicile fizico-chimice ale semințelor de struguri. Au fost studiate probe semințe de struguri din soiurile Chardonnay și Pinot cultivate în Republica Moldova. Au fost determinate umiditatea, conținutul de cenușă, aciditatea, conținutul de ulei, cantitatea totală de polifenoli. Umiditatea semințelor a variat între 4-5,73%, conținutul de cenușă - în medie 3%, aciditatea titrabilă - 1,2 și 2%, conținutul de ulei - 13,5-25%, conținutul de polifenol - 108-153 mgGAE/g. Cercetările au fost efectuate în conformitate cu metode standardizate. Toate datele au fost prelucrate statistic. Cecetările vor determina direcția viitoare a utilizării semințelor în industria alimentară. |
||||||
Cuvinte-cheie struguri, aciditate, proprietăţi, polifenoli, ulei, grapes, Acidity, properties, polyliphenols, oil |
||||||
|