Articolul precedent |
Articolul urmator |
366 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-24 17:49 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
[366.436+664.162.81](478) (1) |
Consumerism (154) |
Sugar. Molasses. Glucose etc. (13) |
SM ISO690:2012 Determinants of consumer behaviour related to sugar substitutes intake in the Republic of Moldova. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 314-320. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației Vol.9, Partea 1, 2022 |
||||||
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației" Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: [366.436+664.162.81](478) | ||||||
Pag. 314-320 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Problema creşterii bolilor asociate cu consumul exagerat de kilocalorii a servit drept baza extinderii pe piaţa naţională a sortimentului de produse alimentare obținute cu adaos de îndulcitori non-caloroci. Producătorii, în căutarea profitului, dar și în baza aspectelor tehnologice, oferă populației Republicii Moldova preponderent produse cu adaos de îndulcitori sintetici (E 950, E 951, E 952, E 954, E 955). Utilizarea acestora duce la o serie de boli, precum și din cauza substanțelor chimice care sunt aplicate suplimentar pentru a masca neajunsurile senzoriale ale unor îndulcitori. Ca una din măsurile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții și asigurarea sănătății populației locale se recomandă informarea cetățenilor despre riscurile asociate utilizării îndulcitorilor prin programe de informare, precum și prin etichetarea corespunzătoare a produselor alimentare. |
||||||
Cuvinte-cheie îndulcitori naturali și sintetici, riscuri nutriționale, receptorii de gust dulce, produse non-calorice, natural and synthetic sweeteners, nutritional risks, sweet taste receptors, non-caloric products |
||||||
|