Determinants of consumer behaviour related to sugar substitutes intake in the Republic of Moldova
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
366 12
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-24 17:49
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
[366.436+664.162.81](478) (1)
Consumerism (154)
Sugar. Molasses. Glucose etc. (13)
SM ISO690:2012
Determinants of consumer behaviour related to sugar substitutes intake in the Republic of Moldova. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 1, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 1, pp. 314-320.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 1, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 1, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Determinants of consumer behaviour related to sugar substitutes intake in the Republic of Moldova

Determinanți ai comportamentului consumătorilor în vederea utilizării înlocuitorilor de zahăr în Republica Moldova

CZU: [366.436+664.162.81](478)

Pag. 314-320

 
 
 
Disponibil în IBN: 24 octombrie 2022


Rezumat

Problema creşterii bolilor asociate cu consumul exagerat de kilocalorii a servit drept baza extinderii pe piaţa naţională a sortimentului de produse alimentare obținute cu adaos de îndulcitori non-caloroci. Producătorii, în căutarea profitului, dar și în baza aspectelor tehnologice, oferă populației Republicii Moldova preponderent produse cu adaos de îndulcitori sintetici (E 950, E 951, E 952, E 954, E 955). Utilizarea acestora duce la o serie de boli, precum și din cauza substanțelor chimice care sunt aplicate suplimentar pentru a masca neajunsurile senzoriale ale unor îndulcitori. Ca una din măsurile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții și asigurarea sănătății populației locale se recomandă informarea cetățenilor despre riscurile asociate utilizării îndulcitorilor prin programe de informare, precum și prin etichetarea corespunzătoare a produselor alimentare.

The problem of the increased number of diseases associated with the excessive consumption of kilocalories served as the basis for the expansion of the assortment of food products obtained with the addition of non-caloric sweeteners within the national market. Producers, in search of profit, but also based on technological aspects, mainly offer to the population of the Republic of Moldova products with the addition of synthetic sweeteners (E 950, E 951, E 952, E 954, E 955). Their use provokes a number of diseases, as well as due to chemicals that are additionally applied to mask the sensory deficiencies of some sweeteners. As one of the necessary measures to improve life quality and ensure the health of the local population, it is recommended to inform the citizens about the risks associated with the use of sweeteners through information programs, as well as through the appropriate food labeling.

Cuvinte-cheie
îndulcitori naturali și sintetici, riscuri nutriționale, receptorii de gust dulce, produse non-calorice,

natural and synthetic sweeteners, nutritional risks, sweet taste receptors, non-caloric products