Nucosan –produs vegetal autohton cu propietăţi radioprotectoare
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
922 6
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-07 12:00
SM ISO690:2012
GAVRILUŢA, Vadim, GHICAVÂI, Victor, COTONEŢ, Larisa. Nucosan –produs vegetal autohton cu propietăţi radioprotectoare. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2011, nr. 1(12), pp. 319-324. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 1(12) / 2011 / ISSN 1857-1719

Nucosan –produs vegetal autohton cu propietăţi radioprotectoare

Pag. 319-324

Gavriluţa Vadim, Ghicavâi Victor, Cotoneţ Larisa
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 1 decembrie 2013


Rezumat

Nucosan – indigenous vegetable product with radioprotective properties The product „Nucosan” is walnut oil produced from local raw materials by cold pressing method. This product is rich in tocopherol, vitamins A, C, Zn and Cu minerals and participate in oxidation-reduction processes, is a powerful antioxidant that reduces free radical content. As a result, it increases resistance to radiation, removes radionuclides, protects the body from the action of carcinogenic substances.

Produsul „Nucosan”este ulei din miez de nucă, obţinut din materia primă locală, prin metoda de presare la rece. Acest produs datorită conţinutului de tocoferol, vitamine A, C, minerale Zn şi Cu, participă la procesele de oxido-reducere fiind un antioxidant puternic care reduce conţinutul radicalilor liberi. În rezultat măresc rezistenţa organismului la iradiere, elimină radionuclizii, protejază organismul de acţiunea substanţelor cancerogene.

Cuvinte-cheie
nucosan, ulieuri vegetale, ulei din miez de nucă, radioprotectoare.,

antioxidant