Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
378 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-12 17:31 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.252.41 (6) |
Wine. Winemaking. Oenology (442) |
SM ISO690:2012 TARAN, Nicolae, SOLDATENCO (GRIGOREAN), Olga, MORARI, Boris, RUDOI, Alexandru, GLAVAN, Pavel, SANDU, Vasile. Screeningul levurilor autohtone și active uscate la fermentarea alcoolică pentru obţinerea vinurilor albe seci. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 29-33. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.06 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | |||||||
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142 | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.06 | |||||||
CZU: 663.252.41 | |||||||
Pag. 29-33 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Cercetările efectuate în condiţii de laborator au demonstrat că utilizarea tulpinilor de levuri autohtone (Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34) la fermentarea mustului din soiul de struguri Chardonnay permite obţinerea unor vinuri albe seci cu un conținut fizico-chimic optimal, note organoleptice înalte şi nu cedează sub aspect calitativ vinului obținut cu utilizarea LAU de import. Vinurile albe obținute cu utilizarea tulpinilor de levuri autohtone se caracterizează printrun conținut avansat de alcool și un conținut minimal de zaharuri reziduale. Tulpinile de levuri Meleag, FNFTP-1, CNMN-Y-34 au fost calificate drept un material biologic valoros, acestea contribuind la obținerea unor vinuri de calitate ce pot reflecta tipicitatea și potențialul soiurilor specifice. |
|||||||
Cuvinte-cheie levuri autohtone, levuri active uscate, fermentarea alcoolică, vinuri albe seci, local yeasts, dry active yeasts, alcoholic fermentation, dry white wines |
|||||||
|