Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
356 17 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-29 10:37 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
634.7 (132) |
Small fruits of shrubs and herbaceous plants. Berries (129) |
SM ISO690:2012 CATERENCIUC, Cristina. Influenţa factorilor climatici asupra fenofazelor de dezvoltare a plantelor de mur. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 2(86), pp. 4-7. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.01 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | |||||||
Numărul 2(86) / 2021 / ISSN 1857-3142 | |||||||
|
|||||||
DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.86.01 | |||||||
CZU: 634.7 | |||||||
Pag. 4-7 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Lucrarea reprezintă o analiză a cercetărilor științifice efectuate în perioada anilor 2018 –2020 la cultura murului, orientată spre studierea adaptabilității soiurilor de mur în condiţiile climei schimbătoare. În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor şi observărilor efectuate asupra parcurgerii fazelor fenologice şi durata acestora, care este în corelaţie directă cu evoluţia şi intensitatea factorilor ecologici. În urma cercetărilor efectuate privind desfăşurarea fenofazelor pe parcursul perioadei de studiu a soiurilor de mur Darrow, Arapaho, Thornfree și Smoothstem, s-a stabilit că: desfacerea mugurilor s-a desfășurat între 27.03 și 20.04, cu durata de 26-58 de zile. Începutul înfloririi a avut loc în perioada 08.05–09.06, cu durata de 15-21 de zile. Maturarea fructelor s-a început în perioada 16.06– 23.07, cu durata de 33-47 de zile. La soiurile de mur studiate perioada de la începutul vegetaţiei până la maturarea fructelor variază între 86 și 100 de zile. |
|||||||
Cuvinte-cheie mur, soiuri, fenofaze, factori ecologici, blackberry, varieties, Phenophases, ecological factors |
|||||||
|