Cercetări privind îmbunătăţirea sortimentului de cais
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
320 16
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-10 18:35
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.2.577.4(478.9) (1)
Stone fruits. Drupes in general (207)
SM ISO690:2012
PÎNTEA, Maria. Cercetări privind îmbunătăţirea sortimentului de cais. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 1(85), pp. 4-8. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.85.01
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 1(85) / 2021 / ISSN 1857-3142

Cercetări privind îmbunătăţirea sortimentului de cais

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.85.01
CZU: 634.2.577.4(478.9)

Pag. 4-8

Pîntea Maria
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 17 noiembrie 2021


Rezumat

În articol sunt prezentate unele rezultate privind manifestarea particularităților specifice ale sortimentului de cais local și cel introdus în ultimul timp în condițiile pedoclimatice ale Republicii Moldova. Cele mai favorabile caracteristici țin de adaptabilitate, unități „chilling units” înalte, autocompatibilitate, productivitate sustenabilă și calități înalte ale fructelor.

In the article there are presented some results of manifestation of specific pecuilirities of local and introduced in the last time apricot assortment within conditions of the Republic of Moldova. Main favourable characteristic there are adaptability, high chilling units, autocompatibility, sustainable productivity and fruit qualities.

Cuvinte-cheie
cais, soiuri, adaptabilitate, productivitate, Republica Moldova,

Apricot, varieties, adaptability, Productivity, Republic of Moldova