Articolul precedent |
Articolul urmator |
283 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-10 23:57 |
SM ISO690:2012 SIROMYATNIKOV, Iu. , JACOTĂ, Anatol, BOTNARI, V., COTENCO, Eugenia, CIOBANU, Renata, CHIRILOV, Eleonora. New tomato varieties Solanum Lycopersicum L. S. Iulihirsutian. In: Exhibition of Inventics “Inventica 2020”, 29-31 iulie 2020, Iași. Iași: Technical University “Gheorghe Asachi” of Iași, 2020, Ediția a 24-a, p. 465. ISSN 1844-7880. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Exhibition of Inventics “Inventica 2020” Ediția a 24-a, 2020 |
||||||
Simpozionul "Exhibition of Inventics “Inventica 2020”" Iași, Romania, 29-31 iulie 2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 465-465 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Teza |
||||||
Soiul timpuriu de tomate IULIHIRSUTIAN a fost obţinut în rezultatul hibridării spontane între specia (Solanum Lycopersicum hirsutum var glabratum C. H. Mull.) cu fructe mici de culoare verde, cu perişori glandulari pronunţaţi şi soiul Prizior (Solanum Lycopersicum L.), cu fructe de mărime medie, la culoare roșie, reprodus prin cultura embrionilor şi ovulelor nedezvoltate in vitro. Durata perioadei de vegetație 85-95 zile. Fructul 87-100 grame, rotund, uniform. Fructele conțin: substanță uscată 5,0-7,2%, zahăr 4,1-6,0 acid ascorbic 28,4-49,4mg/%, aciditatea 0,33-0,35mg/%. Recoltă generală 54,4- 61,6t/ha, recolta marfă 52,9-57,3t/ha. Ponderea fructelor standarde 94,6%. Se recomandă să fie cultivat în cultura prin semințe cu o densitate de plante 55-60 mii plante/ha. |