New tomato varieties Solanum Lycopersicum L. S. Iulihirsutian
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
283 1
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-10 23:57
SM ISO690:2012
SIROMYATNIKOV, Iu. , JACOTĂ, Anatol, BOTNARI, V., COTENCO, Eugenia, CIOBANU, Renata, CHIRILOV, Eleonora. New tomato varieties Solanum Lycopersicum L. S. Iulihirsutian. In: Exhibition of Inventics “Inventica 2020”, 29-31 iulie 2020, Iași. Iași: Technical University “Gheorghe Asachi” of Iași, 2020, Ediția a 24-a, p. 465. ISSN 1844-7880.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Exhibition of Inventics “Inventica 2020”
Ediția a 24-a, 2020
Simpozionul "Exhibition of Inventics “Inventica 2020”"
Iași, Romania, 29-31 iulie 2020

New tomato varieties Solanum Lycopersicum L. S. Iulihirsutian


Pag. 465-465

Siromyatnikov Iu. , Jacotă Anatol, Botnari V., Cotenco Eugenia, Ciobanu Renata, Chirilov Eleonora
 
Institute of Genetics, Physiology and Plant Protection
 
 
Disponibil în IBN: 5 noiembrie 2021



Teza

Soiul timpuriu de tomate IULIHIRSUTIAN a fost obţinut în rezultatul hibridării spontane între specia (Solanum Lycopersicum hirsutum var glabratum C. H. Mull.) cu fructe mici de culoare verde, cu perişori glandulari pronunţaţi şi soiul Prizior (Solanum Lycopersicum L.), cu fructe de mărime medie, la culoare roșie, reprodus prin cultura embrionilor şi ovulelor nedezvoltate in vitro. Durata perioadei de vegetație 85-95 zile. Fructul 87-100 grame, rotund, uniform. Fructele conțin: substanță uscată 5,0-7,2%, zahăr 4,1-6,0 acid ascorbic 28,4-49,4mg/%, aciditatea 0,33-0,35mg/%. Recoltă generală 54,4- 61,6t/ha, recolta marfă 52,9-57,3t/ha. Ponderea fructelor standarde 94,6%. Se recomandă să fie cultivat în cultura prin semințe cu o densitate de plante 55-60 mii plante/ha.

The early IULIHIRSUTIAN tomato variety was obtained as a result of spontaneous hybridization between the species (Solanum Lycopersicum hirsutum var glabratum CH Mull.) With small green fruits, with pronounced glandular hairs and the Prizior variety (Solanum Lycopersicum L.), with medium size, red in color, reproduced by culturing undeveloped embryos and ova in vitro. Duration of the vegetation period 85-95days. Fruit weighing 87-100 grams, round, uniform. The fruits contain: dry matter 5,02-7,2%, sugar 4,1-6,0 ascorbic acid 28,4-49,4mg/%, acidity 0,33-0,35mg/%. General harvest 54,4-61,6t/ha, commodity harvest 52,9-57,3t/ha. The share of standard fruits 94,6%. The variety is productive, resistant to drought. It is recommended to be grown in culture by seeds with a plant density of 55-60 thousand plants/ha.