Inhibitorii histaminergici de origine vegetală
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
285 9
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-05 14:55
SM ISO690:2012
DOLGHIERU, Natalia. Inhibitorii histaminergici de origine vegetală. In: Culegere de rezumate științifice ale studenților, rezidenților și tinerilor cercetători, 21 iunie 2015, Chișinău1. Chișinău, Republica Moldova: CEP ”Medicina”, 2015, p. 37. ISBN 978-9975-3168-4-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Culegere de rezumate științifice ale studenților, rezidenților și tinerilor cercetători 2015
Conferința "-"
Chișinău1, Moldova, 21 iunie 2015

Inhibitorii histaminergici de origine vegetală

The histaminergic inhibitors of vegetable origin


Pag. 37-37

Dolghieru Natalia
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 15 iulie 2021


Rezumat

Introducere. Histamina este derivat de imidazol şi amină biogenă care apare ca produs intermediar în metabolismul protidelor. În condiții normale, histamina este rapid metabolizată de aminoxidaze. Principiile active de origine vegetală diminuează indirect excesul histaminei in organism. Scopul lucrării. Studiul privind mecanismul de acțiune a inhibitorilor histaminergici de origine vegetală. Material şi metode. În baza studiului bibliografic pentru analiza histaminei se apreciază testele alergologice (teste sanguine şi teste cutanate) şi din punct de vedere fizico-chimic metoda cromatografiei pe strat subțire şi metoda cromatografiei de gaze. Rezultate. Conform studiului bibliografic histamina poate fi determinată în cromatografia pe strat subțire pe silicagel G cu Rf 0,13 în sistemul metanol: soluție amoniacală (100:1,5) şi metoda cromatografiei de gaze cu timpul de reținere 3,8 minute. Concluzii. A fost studiat mecanismul acțiunii inhibitorilor histaminergici de origine vegetală ce reflectă stimularea producerii celulelor sistemului imunitar şi formarea anticorpilor.

Introduction. Histamine is an imidazole derivative and a biogenic amine that appears to be an intermediate in the protein metabolism. In normal conditions, histamine is rapidly metabolized by amine oxidase. The active principles of vegetable origin indirectly diminish the excess to histamine. Objective of the study. The study regarding action mechanism of histaminergic inhibitors of vegetable origin. Material and methods. According to the bibliographic study, histamine analysis is assessed with the help of allergy tests (blood and skin tests) and, from physico-chemical point of view, thin layer chromatography and gas chromatography methods. Results. Histamine identification is performed by thin layer cromatography using solvent mixture methanol-concentrated ammonia (100:1.5) on silica gel G indicating Rf 0.13 and gas chromatography method with retention time 3.8 minutes. Conclusions. It has been studied the action mechanism of histaminergic inhibitors of vegetable origin which enhance the production of immune cells and antibody formation.

Cuvinte-cheie
histamina, aminoxidaza, fitoterapie, inhibitori histaminergici,

histamine, amine oxidase, phytotherapy, histaminergic inhibitors